İzmir Su Arıtma Cihazı

Su canlıların yaşaması için hayati öneme sahip olmakla beraber en küçük canlı organizmadan en büyük canlı varlığa kadar, bütün biyolojik hayatı ve bütün yaşamsal faaliyetlerini ayakta tutan şeydir. Dünyamızın %70′ini kaplayan su, bedenimizin de önemli bir bölümünü kaplamaktadır fakat yeryüzündeki su kaynaklarının yaklaşık %0.3′ü kullanılabilir ve içilebilir özellik göstermektedir. Hatta günümüzde dünya nüfusunun büyük bir çoğunluğuna yaşam alanı sağlayan ülkeleri bazıları su sıkıntısı çekmektedir. İnsanlar, su ihtiyacını yüzeysel sular ve yeraltı su kaynaklarından temin etmekte olup tatlı suların en önemli kaynağı yağışlardır. Küresel yıllık yağış 500 bin m3 olup, her yıl yeryüzüne düşen yağış yaklaşık olarak aynı miktarlardadır. İçme ve kullanma suyunun kalitesindeki bozulmalar çeşitli hastalıklara yol açabildiği ve bu yüzden içme suyunun belirli özelliklere sahip olması gerektiği bilinmektedir. Bu özelliklerin bazılarını sıralayacak olursak: hastalık yapıcı mikroorganizmalar içermek; kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmak; fenoller, yağlar gibi suya kötü koku ve tat veren maddeler bulundurmamak; yeterli derecede yumuşak olmak; hidrojen sülfür, demir ve mangan gibi elementleri içerisinde bulundurmamaktır.

İzmir Su Arıtma Cihazı

Aldığımız içme sularının ne kadar bu özelliklere uyduğunu bilemeyiz. Fakat arıtma kullanımı ile şebeke sularını en temiz ve en ucuz şekilde elde edebiliriz. Su arıtma cihazlarının çalışma prensibi 5 ana filtreye dayanmaktadır. Su bu filtrelerden geçerek tamamen arınır ve sağlıklı bir hale gelir. Bu filtrelerde ilk olarak gelen 5mikron büyüklüğündeki gözenekleriyle ön filtredir. Bu filtrede su içeriğindeki görünen tüm atıklardan temizlenir ve berrak bir görünüme bürünür. Daha sonra karbon blok filtreye geçerek içerisindeki klor dahil olmak üzere kötü koku ve tat sağlayan kimyasal maddelerden arınır. Hemen üçüncü filtre olarak geçer ve bu filtre gözenekleri 1 mikron büyüklüğünde olan ve suyu ters ozmos için hazırlayan filtredir. Bu filtreden suyun içerisindeki 1 mikrondan büyük maddeler temizlenir. Su artık ters ozmos için hazırdır ve membran filtrelerden geçerek ters ozmos işlemi uygulanır. Bu işlemde su, gözenekleri 1milimetrenin yaklaşık milyonda birinden daha da küçük olan membranlardan geçerek en düşük molekül düzeyinde filtre edilir ve içerisindeki tüm bakteri, partiküllerden dezenfekte edilmiş olur. En son işlem olarak tatlandırıcı filtreye gelerek burada herhangi bir acılaşma meydana gelmemektedir ve lezzetli yumuşak içimli bir su elde edilir. Arıtılmış su aldığımız çoğu içme suyundan daha sağlıklı ve çok fazla ekonomiktir. İzmir su arıtma cihazı

su arıtma